Down Sendromu Farkındalık Günü

21.03.2024 41

21 Mart Dünya Down sendromnu Farkındalık Günü sınıflarımızda yapılan etkinliklerle kutlandı.Öğrencilerimiz birbirinden farklı renkli renkte çoraplar giyerek, farklılığın zenginlik olduğuna dikkat çektiler.

Birleşmiş Milletler tarafından dünya genelinde down sendromu hakkında toplumsal farkındalık ve duyarlılık oluşturmak, down sendromlu bireylere karşı olumlu tutum ve davranışlara katkıda bulunulmasını sağlamak, erken eğitimin ve eğitimde sürekliliğin önemine dikkat çekmek amacıyla "21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü" olarak ilan edilmiştir. Ülkemizde de her yıl 21 Mart'ta, Bakanlığımıza bağlı okul ve kurumlarımızda toplumsal farkındalık ve duyarlılığa katkı sağlayacak etkinlikler düzenlenmektedir.

21-03-202421-03-2024