Dünya Oryantiring Günü

18.05.2018 214

Ortaöğretim Genel Müdürlüğünden alınan ilgi (b) yazıda, Türkiye Oryantring Federasyonu Başkanlığının; 2017-2018 eğitim öğretim yılında, 23 Mayıs 2018 tarihinde kutlanan Dünya Oryantiring Günü kapsamında, öğrencilerin oryantiring ile tanışması ve oryantiring sporu yapan kişi sayısının arttırılması amacıyla  ekli bilgi ve belgeler doğrultusunda "Dünya Oryantiring Rekor Denemesi" nin Türkiye geneli resmî/özel tüm anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise ve dengi okul öğrencilerine  duyurulması  talebi bildirildiği,
Duyurusuna http://yegitek.meb.gov.tr/www/yarisma-duyurulari/kategori/19 linkinden        ulaşılabilecek olan söz konusu etkinliğin; Türkiye Cumhuriyeti Anayasası, Millî Eğitim Temel Kanunu ile Türk Millî Eğitiminin genel amaçlarına uygun olarak yürürlükte olan tüm yasal düzenlemelerde belirtilen hüküm, esas ve amaçlara aykırılık teşkil etmeyecek şekilde, denetimleri ilgili okullar, tarafından gerçekleştirilmek üzere, derslerin aksatılmaması kaydıyla ve gönüllülük esasına göre yapılması  ilgi (a) yazı ile gönderilmiştir.